Доходи в'єтнамського VinFast зросли завдяки продажам електромобілів місцевій компанії

Четвер, 5 жовтня 2023, 20:14 -


Фінтех
reuters

В'єтнамський виробник електромобілів VinFast заявив, що його доходи у 3 кварталі зросли більш ніж удвічі, причому найбільша частка продажів припала на афілійовану компанію, що належить його засновнику.

Про це пише Reuters.

Так, близько 60% поставок VinFast, або понад 6 тисяч електромобілів, були здійснені Green SM, в'єтнамському оператору таксі та лізинговій компанії, який на 95% належить засновнику VinFast Фам Нят Вионгу,

За останні два квартали на GSM припадало близько двох третин продажів VinFast.

"За три місяці, що закінчилися 30 вересня, дохід VinFast становив 343 млн дол, що на 159% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Чистий збиток збільшився на 33,7% до 623 млн дол.

Компанія має на меті вийти на беззбитковість протягом двох років і запустити свій завод у В'єтнамі на повну потужність до того часу.

На початку цього року GSM запустила першу у В'єтнамі службу таксі на електромобілях з планом запустити 600 електромобілів VinFast. За словами керівництва, компанія також надає послуги з прокату електроскутерів VinFast.

Керівництво компанії також повідомило, що VinFast планує відкрити свій перший франчайзинговий дилерський центр в США до кінця року і розглядає пропозиції від 27 дилерів щодо продажу своїх автомобілів, включаючи другу модель, VF 9, яку компанія планує запустити цього року.

Нагадаємо:

В'єтнамський виробник електромобілів VinFast планує відправити свої перші електромобілі в Європу в цьому році після отримання схвалення регуляторів.

Читайте детальніше про історію VinFast та її власника у статті ЕП: Починав в Україні з "Мівіни", а тепер володіє третім автовиробником у світі. Історія першого мільярдера В'єтнаму

Економічна правда