Кличко прокоментував обвал мосту в Києві: похвалив компанію Труханова та виробника балок

Вівторок, 3 жовтня 2023, 11:18 -

Міський голова Києва Віталій Кличко прокоментував обвал у століиці 30 вересня Дегтярівського мосту та наполягає, що компанія-підрядник, а також виробник балок мають досвід й гарну репутацію.

Про це Кличко розповів в ефірі телеканалу Київ.

"Почекайте декілька днів, комісія зможе дати чіткий висновок, для того, щоб нам чітко дати відповідь всім. І нам також, тому що нам цікаво, що це — людський фактор, брак матеріалів чи недбалість. Побачим", — сказав Кличко.

При цьому він наголосив, що компанія "Ковальська", яка виробляла балки для мостового переходу, має гарну репутацію.

Реклама:

А компанія, яка в цей час здійснює реконструкцію шляхопроводу (RDS, "Ростдорстрой", - ред.), працює з 2005 року, налічує майже 3 тисячі працівників і 800 одиниць техніки. Вона входить до п’ятірки найбільших компаній в Україні й має досвід виконання подібних робіт.

"Прірва спекуляцій", - сказав мер у цьому зв'язку.

Нагадуємо:

Реклама:

Одним з бенефіціарів компанії "Ростдорстрой", яка виступає підрядником на указаному будівництві, є мер Одеси Геннадій Труханов.

 

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, "Ростдорстрой" є фігурантом близько десятка кримінальних справ.

Згідно з повідомленням КМДА, "Ростдорстрой" вже береться усунити всі недоліки власним коштом.

У той же час, у компанії "Ковальська" заперечують наявність браку в виготовлених балках. Їхня якість була перевірена і відповідала всій проєктній документації.

Балки Дегтярівського шляхопроводу на вулиці Олександра Довженка у Києві, які обвалилися 30 вересня, були експериментальними. Подібні елементи в Україні були використані при будівництві ще одного мосту - у Бородянці Київської області.

Реклама: