ООН створила раду з міжнародного регулювання ШІ

Вівторок, 31 жовтня 2023, 09:48 -

Організація Об'єднаних Націй створила консультативну ради з міжнародного регулювання штучного інтелекту. 

Про це повідомляється на сайті ООН.

До ради вже увійшли 39 представників урядових органів, наукових груп і бізнесу, включно з високопосадовцями відомих компаній, таких як Google й OpenAI. Очікується, що ця ініціатива розв'язуватиме питання потреби створення міжнародних стандартів для цієї технології.

Основним завданням консультативноъ ради є розвиток консенсусу щодо ризиків, пов'язаних з ШІ, та сприяння його використання в інтересах сталого розвитку та зміцнення міжнародного співробітництва. 

Реклама:

ООН розглядає технологію ШІ переважно в позитивному світлі та вбачає в ньому можливість розв'язання глобальних проблем і надання допомоги країнам, що розвиваються.

Як саме рекомендації, розроблені радою ООН, будуть узгоджені з іншими ініціативами у сфері регулювання ШІ поки невідомо. Новостворена рада має намір підготувати пропозиції, які будуть обговорюватися на саміті ООН у 2024 році, де обговорюватимуться ключові питання розвитку і регулювання ШІ.

Нагадуємо:

Реклама:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш сформував групу експертів для надання рекомендацій щодо використання штучного інтелекту.

Реклама: