Гендиректор "Метінвесту" про експорт залізної руди: з'явився обережний оптимізм

Вівторок, 3 жовтня 2023, 18:20 -

У контексті експорту залізної руди іншого виходу, крім відкриття портів Великої Одеси, не існує. Зараз на ринку з'явився деякий обережний оптимізм через судна з рудою, які напередодні вийшли з портів Великої Одеси.

Про це у ході форуму "Майбутнє українського експорту", який проводить ЕП, заявив CEO гірничо-металургійного холдингу "Метінвест" Юрій Риженков.

Він розповів, що традиційно на Європу йшло менше 10% українського експорту залізорудних виробів, основний експорт здійснювався морем, через порти Південний іЧорноморськ.

"Закриття портів майже зупинило комбінати, зараз наші комбінати працюють на 35-40% завантаженості, а у наших колег (Полтавський ГЗК, "Арселорміттал") комбінати навіть менш завантажені. Іншого виходу, крім відкриття портів Великої Одеси, не існує", - зазначив Риженков.

Реклама:

За його словами, зараз з'явився деякий обережний оптимізм через судна, які вийшли останніми з портів Великої Одеси - Риженков нагадав, що напередодні з портів вийшло судно з рудою компанії.

"Але це новий маршрут, на який ми поки не можемо розраховувати. ГУР, ВМС працювали над цим маршрутом 8 місяців, тому не дивно що ці судна пішли - вони довго працювали над тим, аби він працював. Але ще треба попрацювати над тим, аби цей маршрут став таким, на який ми можемо стабільно розраховувати", - визнав керівник "Метінвесту".

Економічна правда

Реклама:
Реклама: