Казахстан націоналізує "ArcelorMittal Теміртау", де напередодні трапилась аварія 

Неділя, 29 жовтня 2023, 15:11 -


Бізнес-інтерв'ю
getty images

Уряд Казахстану націоналізує компанію "ArcelorMittal Теміртау", де напередодні трапилась аварія, внаслідок якої загинуло 38 шахтарів. 

Про це повідомляє пресслужба ArcelorMittal.

У компанії підтвердили, повідомлення уряду Казахстану, що обидві сторони вели дискусії щодо майбутнього "ArcelorMittal Теміртау" і нещодавно підписали попередню угоду, яка передасть право власності Республіці Казахстан.

Крім того, ArcelorMittal прагне завершити цю трансакцію якнайшвидше, щоб максимально звести збої.

"Обидві сторони дуже зосереджені на результаті, який відповідає інтересам людей, які працюють на сталеливарному заводі, залізорудних і вугільних шахтах, а також громад, які підтримують операції", – йдеться в повідомленні. 

У компанії додають, що вже кілька місяців тому вступили у переговори що до передачі права власності на "ArcelorMittal Теміртау" назад уряду, а минулого тижня перед цією аварією ми підписали попередню угоду.

ArcelorMittal володіє шахтами в Казахстані з 1995 року.

Компанія також підтвердила, що 28 жовтня на її вугільній шахті "Костенківська" сталася аварія. Наразі підтверджено загибель 38 шахтарів. Також 206 осіб було евакуйовано на поверхню. 

Нагадаємо: 

Металургійний холдинг ArcelorMittal оголосив, що його підрозділ - "АрселорМіттал Берислав" з виробництва вапняку на деокупованій Херсонщині - у травні відновив виробничий процес.