За 9 місяців цього року видатки на оборону склали 1,25 трильйона – Мінфін

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 10:01 -

За 9 місяців 2023 року видатки на сектор безпеки та оборони становили 1255,4 млрд грн або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів. 

Зазначається, що безпека та оборона залишається абсолютним пріоритетом та найбільшою статтею видатків державного бюджету.

"За перші 9 місяців цього року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки та оборони становили 1255,4 млрд грн або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. У вересні - 141,9 млрд грн", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Загалом бюджетні кошти були спрямовані на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, харчові продукти;
  • медичне забезпечення;
  • інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У міністерстві додають, що видатки сектору безпеки та оборони уряд фінансує виключно коштом власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Нагадаємо:

Реклама:

Президент Володимир Зеленький підписав закон №10038, яким вносяться зміни до цьогорічного бюджету, а саме збільшуються видатки на оборону та безпеку на понад 300 мільярдів гривень.

Реклама: