Фонд гарантування продає другий пул непрацюючих кредитів фізосіб "Мегабанку"

Понеділок, 2 жовтня 2023, 19:23 -
 
Мегабанк

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) 16 жовтня проведе аукціон з продажу другого пулу непрацюючих кредитів фізосіб "Мегабанку".

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

"16 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон, лотом на якому стане другий пул непрацюючих кредитів фізичних осіб. У складі лоту на торги виставлено права вимоги за 7231 кредитним договором та 285 позицій дебіторської заборгованості.

Активи об’єднані у пул, зокрема, за ознакою місцезнаходження боржників, а це - центральні та західні регіони України", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Включені до складу пулу кредити є непрацюючими.

При цьому 97,9% портфелю (за сумою заборгованості) є беззаставними кредити, забезпеченням 2% портфелю є транспортні засоби, 0,1% - інша застава та дебіторська заборгованість.

Майже 95% портфелю (за сумою заборгованості) - кредити, видані в гривні. У той же час у 99,9 % портфелю (за сумою заборгованості) відсутні оригінали документів.

Реклама:

"Загальна заборгованість за договорами становить 285,8 млн грн, що відповідає стартовій ціні лоту.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону", - пояснили у Фонді.

Там додали, що участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім РФ або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами.

Нагадаємо:

У червні 2022 року Національний банк відніс "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних через суттєві порушення в частині оцінки кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.

Читайте також: Мегабанкрутство. Чому НБУ вивів з ринку Мегабанк і хто від цього найбільше програє?

Економічна правда

Реклама: