Заволодіння аеропортом "Одеса": одному з підозрюваних призначили заставу у 12 мільйонів

Понеділок, 16 жовтня 2023, 16:54 -

Слідчий суддя ВАКС 16 жовтня обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності, а саме одному з ексдиректорів спільно створеного ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса".

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Хоча САП не вказує ім’я підозрюваного,згідно з інформацією джерел УП, йдеться про директора ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" Олексія Кочанова.

"Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 12 млн 78 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Підозрюваного зобов’язали прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду, не відлучатися з Києва без дозволу детектива , прокурора чи суду. А також:

  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Термін дії обов'язків триватиме до 29 жовтня.

Нагадуємо:

Реклама:

29 серпня НАБУ та САП заявили про викриття групи, яка заволоділа майном "Міжнародного аеропорту "Одеса" вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн.

У 2011 році ЕП писала про сумнівне рішення Одеської міськради, завдяки якому бізнесмени заволоділи аеропортом. Тоді сесія міської ради проголосувала за створення нового підприємства - ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", контрольна частка якого належала приватній структурі "Одеса ейрпорт девелопмент".

Читайте детальніше: Як Костусєв позбувся одеського аеропорту

Реклама: