Австралійський регулятор оштрафував соцмережу X Маска на 386 тисяч доларів

Понеділок, 16 жовтня 2023, 09:50 -


Фінтех

Комісія з електронної безпеки Австралії оштрафувала соціальну мережу  Ілона Маска X на понад 610 тис  австралійських дол (386 тис дол) за відмову співпрацювати з розслідуванням практики протидії жорстокому поводженню з дітьми.

Про це повідомляє Reuters. 

Зазначається, що комісія з електронної безпеки оштрафувала X, заявивши, що вона не відповіла на повідомлення про матеріали жорстокого поводження з дітьми на платформі та методи, які вона використовувала для їх виявлення.

Попри відносно невеликий розмір штраф є репутаційним ударом для компанії, яка спостерігала постійне падіння доходів, оскільки рекламодавці скорочували витрати на платформу, яка припинила модерацію більшості вмісту та відновила тисячі заборонених облікові записи.

Крім того, ЄС також розслідує X на предмет можливого порушення його нових технологічних правил після того, як платформу звинуватили в неспроможності стримати дезінформацію щодо нападу ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо:

Платформа соціальних медіа X (раніше Twitter) видалила сотні облікових записів, афілійованих з терористичним угрупуванням ХАМАС, і вжила заходів для видалення або позначення десятків тисяч вмісту після нападу бойовиків на Ізраїль.