"Укрзалізниця" запустила новий міжнародний потяг Коломия – Варшава

Неділя, 15 жовтня 2023, 15:11 -
 
Мінвідновлення

АТ "Укрзалізниця" запустила нове залізничне сполучення між Коломиєю та Варшавою через пункт пропуску Рава-Руська.

Про це повідомляє пресслужба ​​міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що новий маршрут як і інші до Польщі, курсує з пересадкою – через різницю між українськими та європейськими коліями:

  • по прибутті на станцію Рава-Руська пасажири зручно пересідатимуть з потяга української ширини колії (1520 мм) на європейський (1435 мм). Так само на шляху назад;
  • потяг у Раві-Руській завжди чекатиме на потяг зі Львова чи Варшави, тож пасажири можуть не хвилюватися про те, аби запізнитися на пересадку.

"Час в дорозі становить близько 9 годин. Обидва поїзди мають сидячі місця першого та другого класу. На українській частині шляху всередині вагонів працює безкоштовний для пасажирів безперебійний Wi-Fi від Starlink", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Вартість поїздки від Львова до Варшави становить від 1188 грн в залежності від класу місця. Потяг також проїжджатиме Івано-Франківськ, Львів та Люблін. Квитки на маршрут вже доступні для придбання.

Додається, що проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Нагадаємо:

Реклама:

Польський залізничний оператор SKPL веде переговори з "Укрзалізницею" про відкриття маршрутів Сянок - Хирів і Перемишль - Хирів.

Реклама: