Суд передав АРМА металопродукцію компанії російського мільярдера на 3 мільйони

Середа, 6 вересня 2023, 16:38 -

Суд задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань щодо конфіскації та передачі в управління АРМА металопродукції на 3 мільйони гривень, виготовленої російською "Кіберсталлю".

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Металопродукція знаходилась на складах української митниці ще до початку повномасштабного вторгнення Росії. Замовником товару стало одне з українських підприємств.

Виробником металопродукції виявилось підприємство російського підсанкційного мільярдера Андрія Комарова. 

Реклама:

У ДБР нагадали, що рішенням РНБО від 19 жовтня 2022 року до нього застосовані санкції строком на 10 років, у тому числі обмеження торговельних операцій.

У травні 2023 українські підприємці, використовуючи численні фірми-прокладки, спробували розмитнити російський товар, але безуспішно завдяки реагуванню правоохоронців.

Наразі в межах слідства триває комплекс необхідних заходів з метою притягнення до відповідальності осіб, які намагалися робити бізнес з окупантами.

Реклама:

Нагадуємо:

За матеріалами Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора суд передав понад 24 мільйони гривень громадянина України, пов’язаного з російським олігархом Гінером, Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Реклама: