У Міненерго спростували заяви Зеркаль щодо ремонтної кампанії на енергооб'єктах

Середа, 6 вересня 2023, 13:00 -

У Міненерго заявили, що Лана Зеркаль не виконує функції радника міністра енергетики, а наведена нею інформація щодо стану ремонтної кампанії на енергооб'єктах, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві міністерства в Telegram.

"Пані Лана Зеркаль не виконує функції радника міністра енергетики України.

Інформація, наведена нею щодо стану ремонтної кампанії на енергетичнх об'єктах, не відповідає дійсності", - заявили у відомстві.

Реклама:

При цьому Міненерго залишило посилання на заяву прем'єра Дениса Шмигаля у серпні про те, що ремонтна кампанія йде за планом.

Доповнено.

Зеркаль у Facebook написала, що мала на увазі не готовність всієї система, а саме те, що план ремонтів теплової генерації виконано на 30%.

Реклама:

"Цифра і справді викликає занепокоєння. В цьому немає жодного секрету - результат підготовки до опалювального сезону очевидний завжди, з першими холодами.

В нас є тільки 45 днів і цілих 45 днів до початку опалювального сезону, щоб цю проблему вирішити", - додала вона.

Нагадаємо:

Раніше Зеркаль заявила, що українські атомні електростанції (АЕС) готові до зими на 70%, електромережі - на 98%, а теплові електростанції (ТЕС) - на близько 30%.

Вона заявила, що варто прискоритись із відновленням об'єктів генерації, бо інакше країна не зможе пройти зиму без відключень енергії.

Економічна правда

Реклама: