У Сінгапурі заблокували рахунки підозрюваного у відмиванні грошей у швейцарських банках

Середа, 6 вересня 2023, 10:25 -

Поліція Сінгапуру заарештувала 125 млн сінгапурських доларів (92 млн доларів) з рахунків підозрюваного у відмиванні грошей у банку Julius Baer та місцевому підрозділі Credit Suisse.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що поліція заарештувала 92 млн сінгапурських дол, що належали громадянину Туреччини Вангу Шуймінгу в Credit Suisse Сінгапуру. Ще 33 мільйони сінгапурських доларів було вилучено з його рахунку в Julius Baer.

Розслідування у справі відмивання грошей розголосу в середині серпня після того, як поліція заарештувала 10 іноземців - усіх вихідців з Китаю - і звинуватила їх у підробці документів та відмиванні злочинних доходів.

Реклама:

Загалом банки, агенти з нерухомості та гольф-клуби міста були втягнуті у скандал, що стосується активів на суму понад 1,8 мільярда сінгапурських дол.

Згідно з судовими документами, Ванг, якого розшукує китайська влада, також профінансував купівлю 11 розкішних будинків, які все ще будуються в елітних районах Сінгапуру. 10 об'єктів у Canninghill Piers і один об'єкт у Park Nova заборонено продавати за рішенням суду.

Також читайте: Крах Credit Suisse: як 167-річний швейцарський банк збанкрутував за тиждень і чому США знову "друкують" долари

Реклама:

Економічна правда. 

Реклама: