Продукція Pepsi більше не продається у фінському парламенті через її роботу в РФ

Вівторок, 5 вересня 2023, 12:54 -
 
getty images

Продукція компанії Pepsi більше не продаватиметься у будівлі парламенту Фінляндії, оскільки компанія не припинила свою діяльність в Росії.

Про це пише Yle із посиланням на керуючого рестораном у парламенті.

Зазначається, що уже завезені напої Pepsi прибрали з прилавків.

Раніше фінський депутат Туомас Кеттунен зажадав, щоб у приміщенні парламенту перестали продавати продукцію американської компанії через її діяльність у РФ.

Реклама:

Нагадаємо:

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американські компанії PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни.

Так, компанія PepsiCo, яка з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявила про припинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у РФ, у серпні 2022 року відновила виробництво напоїв "7Up" та "Mirinda" під брендами "Evervess" та "Frustyle".

Реклама:

Пізніше, у березні 2023 року, відновилося виробництво напою "Pepsi" під брендами "Evervess" (вищий ціновий сегмент) та "Улюблений" (нижчий ціновий сегмент).

Крім того, PepsiCo запустила в країні новий бренд лимонаду під назвою "російський подарунок" на заміну призупиненим продуктам. PepsiCo продовжує виробництво та дистрибуцію інших товарів, таких як чипси, снеки та молочні продукти.

Чипси Lay's компанії PepsiCo були знайдені в харчових пайках російських солдатів.

Попри обіцянку PepsiCo скоротити свою діяльність і призупинити всю рекламну діяльність у Росії, на сторінці кар’єри компанії перелічено понад 580 відкритих вакансій у країні.

Економічна правда

Реклама: