Британський уряд прогнозує, що інфляція скоротиться вдвічі до кінця 2023 року

Неділя, 3 вересня 2023, 15:02 -

Британський міністр фінансів Джеремі Хант заявив, що інфляція скоротиться вдвічі до кінця 2023 року, пообіцявши зосередитися на досягненні цієї мети.

Про це пише Reuters.

Прогнозується, що рівень інфляції e Британії до кінця року знизиться приблизно до 5% – вдвічі менше, ніж у січні. Досягнення цієї мети означатиме, що одна з ключових обіцянок прем'єр-міністра Ріші Сунака, яку він дав виборцям на 2023 рік, буде виконана.

"У своїй заяві Хант зазначив, що тиск на бюджети домогосподарств почне зменшуватися в міру зниження інфляції. Він також підкреслив свої зусилля, спрямовані на підвищення продуктивності в державному секторі для прискорення зростання", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що Хант і Сунак прагнуть, щоб виборці почали відчувати більший оптимізм щодо економіки, оскільки країна готується до виборів, які відбудуться наступного року, а опозиційна Лейбористська партія наразі значно випереджає їх за результатами опитувань.

У липні річна інфляція споживчих цін у Британії знизилася до 6,8%, що все ще залишається найвищим показником серед країн G7.

Також банк Англії прогнозує зниження інфляції до 4,9% до кінця року, що є покращеним прогнозом, порівняно з травнем.

Реклама:

Нагадаємо:

У Британії немає закону, який би регламентував конфіскацію приватних активів, а тому уряду країни доведеться ухвалювати юридично складні рішення щодо арештованих коштів Романа Абрамовича, виручених від продажу клубу "Челсі".

Економічна правда. 

Реклама: