МОУ веде перемовини з європейськими компаніями щодо виробництва машин з розмінування в Україні

Середа, 20 вересня 2023, 16:34 -

Міністерство оборони веде перемовини з хорватською компанією OK-ING та словацькою Way Industries щодо локалізації виробництва машин механізованого розмінування в Україні.

Про це повідомив начальник управління протимінної діяльності — заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки МОУ полковник Олег Шуварський, передає Military Media Center.

Передусім йдеться про виробництво машин MV-10, Bozena-4, Bozena-5, які вже найбільш ефективно зарекомендували себе під час робіт з очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів.

Паралельно Міноборони разом з Мінекономіки проводять сертифікацію вітчизняних зразків машин механізованого розмінування, які будуть виготовлятися на українських підприємствах.

Реклама:

"На даний час це все ще знаходиться в процесі. Наразі є багато [українських] виробників, які пробують виготовити машини механізованого розмінування, але вони не відповідають вимогам безпеки, що призводить до порушення правил безпеки і жертв серед цивільного населення", - зазначив Шуварський.

Першочергова потреба операторів протимінної діяльності оцінюється в 64 машини, а наразі експлуатується лише понад 20 механізованих комплексів.

Нагадуємо:

Реклама:

Перша вітчизняна машина для розмінування, яка була розроблена харківськими виробниками, пройшла сертифікацію.

Реклама: