Intel анонсує нові чипи для ноутбуків, які працюватимуть з генеративним ШІ

Вівторок, 19 вересня 2023, 20:18 -

Американський виробник мікросхем Intel заявив, що новий чип, який буде представлений у грудні, зможе запускати генеративний чат-бот зі ШІ на ноутбуці без необхідності підключення до хмарних центрів обробки даних.

Про це пише Reuters. 

Новий чип від Intel дозволить компаніям і споживачам тестувати технології такі як ChatGPT, не відправляючи конфіденційні дані з власного комп'ютера. 

"Це стало можливим завдяки новим функціям штучного інтелекту, вбудованим у майбутній чип для ноутбуків Intel "Meteor Lake", а також завдяки новим програмним інструментам, які випускає компанія", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Зазначається, що Intel з усіх сил намагається завоювати позиції проти Nvidia на ринку потужних чипів, які використовуються в центрах обробки даних для "навчання" систем штучного інтелекту, таких як ChatGPT. 

Оскільки ринок чипів, які будуть працювати зі ШІ за межами центрів обробки даних, набагато менш розвинений, Intel вирішила закріпитися саме на ньому.

Нагадаємо: 

Реклама:

Американська корпорація Intel витратить понад 30 млрд євро на розвиток двох заводів із виробництва мікросхем у Магдебурзі (Німеччина) в рамках своєї експансії в Європі.

Реклама: