Google додасть у власний ШІ Bard нові функції: прагне наздогнати ChatGPT

Вівторок, 19 вересня 2023, 15:05 -

Материнська компанія Google - Alphabet - заявила, що її модель генеративного штучного інтелекту Bard матиме можливість перевіряти факти своїх відповідей і аналізувати особисті дані користувачів Google.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що технологічний гігант намагається наздогнати за популярністю ChatGPT від OpenAI, що підтримується Microsoft.

Bard у серпні отримав 183 мільйони відвідувань, що становить 13% від відвідувань ChatGPT.

Реклама:

Прагнучи завоювати позиції у швидкозмінному просторі штучного інтелекту, Google розгортає розширення Bard Extensions, що дозволяє користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google. 

Наприклад, користувачі можуть попросити Bard шукати їхні файли на Диску Google або надати короткий опис папки вхідних повідомлень Gmail. 

Поки що користувачі Bard зможуть отримувати інформацію лише з додатків Google, але Google працює з зовнішніми компаніями, щоб підключити їхні програми до Bard у майбутньому, розповів старший директор із продуктів Google Джек Кравчик.

Реклама:

Ще одна нова функція в Bard спрямована на пом’якшення неприємної проблеми генеративного штучного інтелекту: неточні відповіді, відомі як "галюцинації". Користувачі Bard зможуть побачити, які частини відповідей Bard відрізняються, і погодитися з результатами пошуку Google.

"Ми представляємо (Bard) таким чином, щоб він визнавав, коли не впевнений", — сказав Кравчик, пояснивши, що намір полягає в тому, щоб зміцнити довіру користувачів до генеративного штучного інтелекту через притягнення Bard до відповідальності.

Третя нова функція дозволяє користувачам запрошувати інших до розмов Bard.

Читайте також: Війна чат-ботів. Як ChatGPT похитнув гегемонію Google

Нагадуємо:

Із 13 липня в Україні доступний чатбот Bard від Google на основі штучного інтелекту.

Реклама: