Ціна на нафту Brent зростає на тлі збільшення попиту та обмеженого постачання

Понеділок, 18 вересня 2023, 09:18 -


Фінтех
getty images

Світові ціни на нафту продовжили зростання третій тиждень поспіль, оскільки Саудівська Аравія і РФ продовжують обмеження поставок до кінця року.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що ціна на нафту марки Brent перевищили 94 долари за барель після тритижневого зростання, що призвело до підвищення цін на 11%. 

"Нафта в Лондоні подорожчала майже на 10% з початку року, оскільки країни ОПЕК+ обмежують видобуток, а перспективи попиту покращуються, при цьому США потенційно можуть уникнути рецесії, тоді як нафтопереробники в Китаї виходять на повну потужність", – йдеться в повідомленні. 

Крім того, зростання цін на нафту, схоже, призведе до посилення інфляційного тиску в усьому світі, в той час, як центральні банки намагаються визначити, чи достатньо вони вже зробили для того, щоб стримати темпи зростання цін шляхом підвищення процентних ставок. 

Додається, що на фізичному ринку нафтопродуктів, таких як дизельне пальне, все частіше з'являються тривожні сигнали, оскільки світові нафтопереробні заводи виявляються неспроможними виробляти достатню кількість промислового палива. Ціни на нафтопродукти значно перевищили ціни на сиру нафту.

Нагадаємо:

Нафта марки Brent втретє подорожчала за тиждень, оскільки ринок продовжував згортатися через обмеження пропозиції з Саудівської Аравії та Росії.