Бельгія перевірить iPhone 12 після того, як Франція заборонила продаж через радіацію

Четвер, 14 вересня 2023, 19:24 -
 
getty images

Уряд Бельгії розгляне потенційні ризики для здоров'я, пов'язані з iPhone 12 після того, як Франція заборонила продажі через порушення граничних норм радіаційного опромінення.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що наразі заборони iPhone 12 по всьому ЄС немає, оскільки Європейська комісія очікує відгуків від інших країн-членів, перш ніж ухвалювати рішення про будь-які дії.

За словами державного секретаря Бельгії з питань цифровізації Матьє Мішеля, уряд негайно звернувся до Бельгійського інституту поштових послуг і телекомунікацій за підтвердженням або принаймні аналізом потенційної загрози від смартфона. 

Реклама:

Мішель також розповів, що звернувся до регулятора з проханням перевірити всі смартфони Apple, а також пристрої інших виробників на більш пізньому етапі.

Крім того, країни-члени ЄС, які були повідомлені французьким регулятором у середу, мають три місяці для надання коментарів. Деякі з них, як-от Італія, заявили, що поки що не вживатимуть жодних заходів.

Натомість компанія Apple заперечує висновки французьких експертів, стверджуючи, що iPhone 12 - відносно стара модель, випущена у 2020 році - була сертифікована багатьма міжнародними організаціями як така, що відповідає нормам випромінювання.

Реклама:

"iPhone 12 пройшов тест на радіацію, проведений французьким агентством у 2021 році", – йдеться в повідомленні. 

Додається, що німецький мережевий регулятор BNetzA підтвердив, що робота у Франції може слугувати орієнтиром для Європи в цілому і що він розгляне це питання для німецького ринку, якщо процес у Франції буде достатньою мірою просунутий.

Нагадаємо:

Франція наказала Apple припинити продаж iPhone 12 через надмірне електромагнітне випромінювання.

Реклама: