Хакери зламали сайт Московського БТІ: з даними вже працює СБУ

Понеділок, 7 серпня 2023, 15:59 -


Фінтех

Проукраїнські хакери зламали сайт МосміськБТІ, яки й містить дані про нерухомість та її власників в Москві та Московській області. Всі дані росіян передали Силам оборони України.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті сервісу, повідомляє Радіо Свобода.

"Інформація про держслужбовців, політиків, військових та представників спецслужб, які підтримують війну з Україною, передані силам оборони України", – йдеться у повідомленні хакерів на сайті. 

Повідомлення про злам сайту з’явилось в ніч на 7 серпня, на 9:20 за київським часом наслідки атаки все ще не усунули.

Московське міське бюро технічної інвентаризації – це державна організація, яка містить інформацію про нерухомість та будівлі міста.  Зокрема, плани будівель, технічні паспорти, відомості про зношування, інформація про комунікації та інші документи.

Як стверджується в повідомленні на сайті, за атаку відповідальне угруповання "sudo rm -RF".

Оновлено

За даними джерел ЕП, до зламу сайту та внутрішньої ІТ інфраструктури Московського міського бюро технічної інвентаризації (МосміськБТІ) можуть бути причетними фахівці Служби безпеки України.

Після зламу весь масив даних було викачано, а потім знищено. Наразі з інформацією про майно московських політиків, держслужбовців та військових працює СБУ. Українські правоохоронці тепер можуть встановити місця проживання та право власності на нерухоме майно, а також членів сімей всіх російських чиновників, які причетні до війни проти України.

Нагадуємо:

Хакери зламали низку російський сайтів та опублікували там банери на підтримку контрнаступу Збройних Сил України, зокрема "ліг" сайт московського провайдера АО "Інфотел".