Хакери зламали сайт Московського БТІ: з даними вже працює СБУ

Понеділок, 7 серпня 2023, 15:59 -

Проукраїнські хакери зламали сайт МосміськБТІ, яки й містить дані про нерухомість та її власників в Москві та Московській області. Всі дані росіян передали Силам оборони України.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті сервісу, повідомляє Радіо Свобода.

"Інформація про держслужбовців, політиків, військових та представників спецслужб, які підтримують війну з Україною, передані силам оборони України", – йдеться у повідомленні хакерів на сайті. 

Повідомлення про злам сайту з’явилось в ніч на 7 серпня, на 9:20 за київським часом наслідки атаки все ще не усунули.

Реклама:

Московське міське бюро технічної інвентаризації – це державна організація, яка містить інформацію про нерухомість та будівлі міста.  Зокрема, плани будівель, технічні паспорти, відомості про зношування, інформація про комунікації та інші документи.

Як стверджується в повідомленні на сайті, за атаку відповідальне угруповання "sudo rm -RF".

Оновлено

Реклама:

За даними джерел ЕП, до зламу сайту та внутрішньої ІТ інфраструктури Московського міського бюро технічної інвентаризації (МосміськБТІ) можуть бути причетними фахівці Служби безпеки України.

Після зламу весь масив даних було викачано, а потім знищено. Наразі з інформацією про майно московських політиків, держслужбовців та військових працює СБУ. Українські правоохоронці тепер можуть встановити місця проживання та право власності на нерухоме майно, а також членів сімей всіх російських чиновників, які причетні до війни проти України.

 

Нагадуємо:

Хакери зламали низку російський сайтів та опублікували там банери на підтримку контрнаступу Збройних Сил України, зокрема "ліг" сайт московського провайдера АО "Інфотел".

Реклама: