USAID допоможе ОГТСУ з впровадженням корпоративної реформи

Четвер, 31 серпня 2023, 12:47 -

Оператор газотранспортної системи України та проєкт USAID/UKaid "Реформування Державних Підприємств в Україні" (SOERA) підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ.

ОГТСУ отримує підтримку від американського агентства для покращення корпоративного управління в ОГТСУ, відповідно до цільової моделі, узгодженої урядом України та міжнародними зацікавленими сторонами, включаючи Секретаріат Енергетичного Співтовариства.

Так, UKaid SOERA залучив консультантів із корпоративного управління для надання допомоги ОГТСУ в розробці документів внутрішнього управління, процедур і політик та для підтримки в процесі відбору до наглядової ради Оператора. 

Реклама:

Відповідний Меморандум, в якому передбачена ця допомога, підписали генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа та керівник програми SOERA Джонатан Саймон.

Заначається, що радники SOERA підтримуватимуть реформу корпоративного управління в ОГТСУ, допомагатимуть в робзробці критеріїв для відбору членів наглядової ради та вищого виконавчого керівництва, а згодом — сприятимуть адаптації обраних членів наглядової ради. 

"Для нас важливо, щоб корпоративна реформа була запущена правильно з самого початку, відповідно до європейського законодавства та кращих міжнародних практик. Адже від цього залежить керованість компанії, швидкість реакції та реагування на будь-яку кризу, її стратегічне бачення", -  зазначив гендиректор Дмитро Липпа.

Реклама:

Він висловив впевненість, що за підтримки USAID/UKaid буде підготовлено ґрунт для нового формату якісної роботи ОГТСУ та забезпечено підвищення ефективності та прозорості компанії.

Нагадуємо:

Верховна Рада 28 липня ухвалила в цілому законопроєкт № 9311-1-д про реформування корпоративного управління "Оператора газотранспортної системи України" ("ОГТСУ").

Читайте детальніше: Рада прийняла закон про реформу "Оператора ГТС", державний "Сенс Банк" отримав нове керівництво

Реклама: