Виробник пива Heineken продав свої активи в Росії

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:11 -

Нідерландський пивоварний концерн Heineken оголосив про продаж своїх активів у Росії виробнику парфумерно-косметичної та господарсько-побутової продукції - групі "Арнест".

Про це повідомляє російська редакція Forbes.

Отримавши всі необхідні схвалення, Heineken завершив операцію з продажу своїх активів у Росії групі "Арнест". Ціна купівлі 100% акцій "Heineken Росія" (ТОВ "Об'єднані пивоварні Хейнекен") склала 1 євро. Також угода зобов'язує покупця погасити внутрішньогрупову заборгованість російського бізнесу перед Heineken у розмірі 100 млн євро.

У Heineken визнали, що "угода спричинить очікуваний загальний сукупний збиток у розмірі €300 млн". Права зворотного викупу за підписаною угодоу не передбачено.

Реклама:

Майбутня продукція не матиме логотип чи назву Heineken. Юридичний процес із зміни назви може тривати кілька місяців.

У рамках угоди новому власнику перейдуть всі активи Heineken, що залишилися в Росії, включаючи сім пивоварних заводів. На них протягом пів року буде припинено виробництво пива під брендом Amstel (бренд було виведено з Росії у 2022 році). При цьому покупець на три роки збереже ліцензії для низки регіональних брендів, які необхідні для безперервності бізнесу та схвалення угоди. 

У прес-службі Heineken додали, що компанія не буде надавати підтримку цим брендам і отримувати будь-які доходи, роялті чи дивіденди з Росії.

Реклама:

Працівники пивоварень, які перейшли новому власнику, не втратять робочих місць

"Хоча угода зайняла набагато більше часу, ніж ми розраховували, проте вона забезпечує існуючий рівень добробуту наших співробітників і дозволяє нам відповідально залишити країну", - зазначив гендиректор і голова правління Heineken Дольф ван ден Брінк.

Група "Арнест" – є найбільшим виробником парфумерно-косметичної та господарсько-побутової продукції в аерозольній упаковці. За даними СПАРК, виторг компанії в 2022 році склав 11,17 млрд рублів, чистий прибуток 259,38 млн рублів.

Нагадуємо:

У липні пивоварний концерн Heineken заявив про ускладнення умов виходу з російських активів, зазначивши, що час виходу з РФ "не залежить від нас".

Раніше Heineken заявив про припинення експорту пива в РФ, а також - нових інвестицій в країну.

Реклама: