Австрійська страхова компанія Uniqa йде з російського ринку

Четвер, 24 серпня 2023, 17:41 -

Страхова група Uniqa Insurance продає свою частку в 75% у російській компанії "Райффайзен Життя" тамтешній страховій компанії "Ренесанс Життя". Решту 25%, якими володіє Райффайзенбанк, який належить групі Raiffeisen Bank International, також буде продано російській компанії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

В Uniqa Insurance Group повідомили, що практично припинили будь-які нові ділові операції в Росії відразу після початку війни в Україні, а також утрималися від подальших інвестицій.

Торік разом з партнером по спільному підприємству Райффайзенбанку, Uniqa розглянула всі варіанти для подальшої долі бізнесу.

Реклама:

"Зараз ми робимо останній логічний крок, продаючи нашу російську дочірню компанію, на частку якої припадає значно менше одного відсотка виручки групи і, отже, вона відіграє незначну роль у нашому портфелі. Це означає, що ми йдемо з Росії", – сказав член правління Uniqa Вольфганг Кіндл.

Продаж компанії здійснюється відповідно до процедур та обмежень, встановлених російською владою, а також вимагає всіх дозволів регулювальних органів. 

Ціну угоди Uniqa не розголошує через домовленість сторін.

Реклама:

Читайте також: Кредитні канікули мобілізованим та сотні мільйонів євро на війну Путіна: чому "Райффайзен" досі в Росії

Нагадуємо:

Райффайзен Банк Інтернешнл (Raiffeisen Bank International) відкладає плани виходу з Росії, в той час як Австрія посилює свій захист давніх зв'язків з Москвою.

Реклама: