Закачування газу в сховища йде з випередженням плану: скільки палива вже підготували на зиму

Вівторок, 22 серпня 2023, 15:12 -

Закачування газу в газосховища у рамках підготовки до нового опалювального сезону відбувається з випередженням графіка - наразі в ПСГ вже закачано близько 13 мільярдів кубометрів палива.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба Міненерго.

За його словами, з наближенням зими навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства буде зростати. Адже через ускладнення логістичних маршрутів збільшено використання газу для виробництва електроенергії.

Міністр відзначив начив ефективну роботу всієї команди НАК "Нафтогаз України", зокрема "Укртрансгазу", одним з результатів якої стала сертифікація українських ПСГ за європейськими нормами. Завдяки цьому стало можливим зберігати в Україні газу іноземних компаній.

Реклама:

"Європейські компанії вже почали активно закачувати блакитне паливо в українські ПСГ, де зберігається вже близько 600 мільйонів кубів іноземного газу. А це важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки України та всього європейського континенту", - додали в Міненерго.

Нагадуємо:

Європейські газосховища заповнені на 90% з випередженням плану на два місяці, повної заповненості має вистачити на 90 днів зими.

Реклама:
Реклама: