Держагентство відновлення відкриває доступ до кошторисів усіх проєктів

Понеділок, 21 серпня 2023, 13:46 -

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відкриє кошториси усіх проєктів - вони будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва.

Про це повідомив очільник Агентства Мустафа Найєм у своєму Facebook.

Як повідомив віцепрем’єр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфрастурктури, на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) вже з’явився оновлений функціонал публікації відомостей кошторисної документації.

"Це означає, що від сьогоднішнього дня завантажуючи в систему проєкт будівництва разом ним обовʼязково з деталізована кошторисна вартість, оскільки додано автоматичну перевірку на обов'язковість завантаження у складі кошторисної документації об'єктних та локальних кошторисів", - пояснив міністр.

Реклама:

Раніше в системі можна було побачити лише загальну вартість.

За словами Найєма, відтепер кожен зможе перевірити і порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, розробленими будь-яким державним замовником. Це, в свою чергу, підвищуватиме відповідальність і держзамовників, і проєктних організацій та експертизи.

"Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів", - додав Найєм.

Реклама:

Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва. 

На порталі ЄДЕСББ став доступний оновлений функціонал публікації кошторисів об'єктів, які будуються за публічні кошти. Серед них - і кошториси проєктів Агентства відновлення. 

Ознайомитися з інформацією про кошториси можна на сайті ЄДЕСББ у розділі "Кошторисна документація".

Глава Держагентства зауважив, що раніше на порталі були доступні тільки загальні показники по кошторису, однак після введення військового стану доступ до інформації обмежили.

Створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочалося три роки тому. 

"Це одна зі складових усієї цифрової системи, яка стане основою управління відбудовою країни", - резюмував Найєм.

Нагадуємо:

Магістральні водогони для областей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, коштуватимуть не менше 13,5 мільярда гривень. Будівництвом інфраструктури займається Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури

Реклама: