"Укргідроенерго" не має можливостей для накопичення достатніх обсягів води до зими

Четвер, 10 серпня 2023, 15:20 -

"Укргідроенерго" накопичує недостатні обсяги води на зиму через високе виробниче навантаження з вироблення електроенергії.

Про це заявив заступник генерального директора з комерційної діяльності компанії Богдан Сухецький під час дискусії щодо підготовки до осінньо-зимового сезону 2023-24 років, організованої Energy Club у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вода - це для нас паливо... Як ми робили раніше? Ми накопичували воду і коли ми входили на початок осіннього періоду, ми видавали доволі суттєву допомогу енергосистемі, доки розгойдувалася теплова генерація і доки була така необхідність. Але зараз ми виливаємо досить багато води", - зазначив він.

За словами Сухецького, "Укргідроенерго" наразі працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води.

Реклама:

"Не буду озвучувати конкретних цифр, але НЕК "Укренерго" використовує плюс 20%, 30%, 40% графіка, які ми надаємо. І це не дає нам змоги зманеврувати і залишити собі якийсь запас для того, щоб потім ми вийшли на підтримку енергосистеми", - сказав заступник голови ПрАТ.

Крім того, як він пояснив, свою негативну роль у роботу гідроелектростанцій Дніпровського каскаду вніс підрив Каховської ГЕС.

"Не потрібно забувати, що ситуація з Каховським водосховищем теж розбалансувала повністю систему наших каскадів, тому що все було відрегульовано під роботу водосховищ від Київського водосховища і до самого низу по Дніпру", - наголосив Сухецький.

Реклама:

Нагадуємо:

У минулу суботу, 5 серпня, "Укренерго" зафіксувало найбільший максимум споживання в енергосистемі за всі вихідні літа.

Споживачів вкотре закликали ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджувати приміщення не нижче 23˚С;
  • вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;
  • переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Реклама: