Ексдиректор аеропорту "Ужгород" підозрюється в службовій недбалості на 7,5 мільйона

П'ятниця, 7 липня 2023, 11:28 -

Колишньому директору аеропорту "Ужгород" повідомили про підозру у службовій недбалості, яка спричинила державі 7,5 мільйонів гривень збитків.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Також підозру у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах отримав керівник підрядної організації.

Слідство встановило, що комунальне підприємство та підрядник уклали договір на виконання реконструкції світлосигнальної системи аеродрому та системи її електропостачання. Загальна вартість проєкту становила майже 79 млн грн.

Реклама:

У свою чергу підрядник за завищеною вартістю придбав обладнання, яке, до того ж, не відповідало вказаним вимогам. А також вніс недостовірні дані до акту вартості вмонтованого устаткування. 

Чинний на той час керівник летовища, неналежно виконуючи службові обов’язки, погодив підроблений документ. Внаслідок цього державний бюджет отримав збитки на 7,5 млн грн.

Очільника товариства взяли під домашній арешт, а екскерівнику аеропорту визначили заставу у розмірі 51 тис. грн. На нерухоме майну фігурантів наклали арешт, слідство триває.

Реклама:

Нагадуємо:

У вересні 2021 року аеропорт "Ужгород" прийняв перший авіарейс у рамках угоди між Україною та Словаччиною, з 9 вересня вступили у силу необхідні зміни для його повноцінної роботи.

Реклама: