Хорватія пожертвувала 1 мільйон євро на розмінування українських сільгоспземель

Понеділок, 31 липня 2023, 20:13 -


Фінтех

Уряд Хорватії пожертвував 1 мільйон євро для гуманітарного розмінування українських сільськогосподарських земель, щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. 

Про це повідомляє Міністерство економіки України за підсумками зустрічі зустрічі першого віце-прем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко з хорватською делегацією на чолі з головою МЗС Хорватії Горданом Грліч-Радманом.

У ході зустрічі голова МЗС Хорватіх та директор Всесвітньої продовольчої програми (ООН) в Україні Метью Холлінгворт підписали Меморандум, присвячений обстеженню сільськогосподарських земель України, їх очищенню від вибухових речовин та безпечному відновленню виробництва агропродукції, додали в міністерстві.

"Уряд Хорватії пожертвував 1 мільйон євро ВПП (ООН), щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. Це найбільше пожертвування Хорватії ВПП (ООН)", - йдеться у повідомленні.

"Ми щиро радіємо цій ініціативі. Фермери Харківської, Херсонської, Миколаївської області першими долучаться до програми.

Сподіваюся, що за рік ми зможемо розширити програму і паралельно з тим ми, як уряд, працюємо, щоб підсилити спроможність наших державних інституцій, ДСНС, інституцій Міністерства оборони. До кінця року ми плануємо збільшити щонайменше вдвічі кількість саперів і машин, і продовжити розмінування звільнених територій, сільгоспземель і лісів", - прокоментувала Свириденко.

Читайте також: Десятки років та мільярди доларів. Коли розмінують українські поля та міста?

Економічна правда