Завдання додати до енергосистеми 1,7 ГВт до опалювального сезону частково реалізоване – Галущенко

Неділя, 30 липня 2023, 12:54 -

Зараз в Україні триває наймасштабніша ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, завдання додати до енергосистеми 1,7 ГВт до початку опалювального сезону вже частково реалізоване.

Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю телеканалу "Ми – Україна", передає пресслужба Міненерго.

За словами Галущенка, ремонтна кампанія і нарощування потужностей генерації мають забезпечити постачання електроенергії споживачам в опалювальний сезон. 

"Активно триває ремонтна кампанія. Також ми вживаємо заходи, що забезпечують додаткову генерацію, якої не було в Україні до цього часу", - розповів міністр.

Реклама:

Загалом завдання додати до енергосистеми 1,7 ГВт до початку опалювального сезону вже частково реалізоване.

"Складно передбачати наслідки обстрілів. Але я впевнений, що навіть якщо будуть пошкоджені об’єкти генерації чи передачі, це буде мати тимчасовий характер" – підкреслив міністр. 

Крім того, Галущенко запевнив, що енергетики докладають максимум зусиль для забезпечення споживачів надійним електропостачанням, підкресливши, що, з квітня віялових відключень споживачів не відбувається. Наразі тимчасові відключення відбуваються тільки через негоду.

Реклама:

Також читайте: Холодне літо 23-го: як погода допомагає українській економіці

Нагадаємо:

Станом на ранок суботи 29 липня внаслідок негоди знеструмлені понад 70 населених пунктів у 5 областях, через аварію вимикалась лінія електропередач Укренерго.

Реклама: