Понад 70 населених пунктів у 5 областях знеструмлені через негоду

Субота, 29 липня 2023, 11:57 -

Станом на ранок суботи 29 липня внаслідок негоди знеструмлені понад 70 населених пунктів у 5 областях, через аварію вимикалась лінія електропередач Укренерго. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. 

"Сталася чергова аварійна ситуація в мережах оператора системи передачі НЕК "Укренерго" в Одеській області. Відключилася лінія електропередачі 330 кВ, внаслідок чого знеструмлювалися споживачі", – йдеться в повідомленні. 

Крім того, через грозового шторму залишаються знеструмленими 73 населених пункти у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях. Більшість із них – на Дніпропетровщині, де без світла – 9 тисяч споживачів.

Реклама:

Також у Херсоні без світла залишаються 11,4 тисячі абонентів, які були відключені через підтоплення.

Додається, що через технологічні порушення без світла також залишається частина споживачів у Київській та Чернігівській областях. У Запорізькій області, де внаслідок техпорушень знеструмлювалися 68 населених пунктів, за минулу добу заживили 32 тисячі споживачів.

Нагадаємо:

Реклама:

В "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку, з повторенням атак на енергосистему країну, але абсолютно впевнені, що магістральна мережа буде готова працювати без обмежень під час наступного опалювального сезону.

Реклама: