Зеленський: Путін - це неадекватна людина, з оточенням, яке заробляє на блокуванні зернової угоди

Четвер, 27 липня 2023, 15:20 -

Президент Росії - це людина, яка не поважає міжнародне право і ставить світ на межу голоду з метою продати дорожче своє зерно, одночасно це неадекватна людина, з оточенням, яке заробляє на блокуванні зернової угоди.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеоінтерв'ю бразильському Global News.

"(Путін, - ред.) Він дійсно неадекватна на сьогодні людина, зі своїм оточенням, в якому люди заробляють великі кошти на ось таких блокуваннях, на ось таких процесах, дуже прагматичне коло людей, яке в цьому живе, і поки війна, вони заробляють великі гроші. Але він - радикально налаштований на знищення людей в Україні", - зазначив президент.

Зеленський наголосив, що блокування Росією "зернової угоди" призведе до зростання цін на російське зерно, а, відповідно, й дасть їй можливість заробити додаткові кошти.

Реклама:

"Блокування нашого зерна - це дуже просто. Він реалізує своє. Він іде від конкуренції й збільшується ціна на його товар, тому що він стає "ексклюзивом на крові", я сказав би. Тобто це прагматика людини, яка не поважає міжнародне право і якій дають можливість сьогодні право не поважати", - сказав український президент.

"Ми з вами говоримо про виживання світу, про голод, про реальний соціальний хаос, який може бути через непостачання агропромислового продукту. А для нього це тиск. Насамперед це гроші", - додав Зеленський.

Зеленський також наголосив на зацікавленості, щоб Бразилія приєдналася до Формули миру.

Реклама:

"Бразилія підтримує її на рівні радників. Була вже зустріч у Копенгагені, наразі у Саудівській Аравії планується друга зустріч. Я радий, що там буде Бразилія. Потім ми вийдемо на саміт Формули миру", - сказав він.

Нагадуємо:

Після виходу із "зернової угоди", Росія озвучила погрозу всім суднам, які прямуватимуть в українські порти. Зокрема, Міноборони РФ попередило про відкликання гарантій безпеки мореплавцям, а також про згортання морського гуманітарного коридору.

Росія також почала наносити систематичні ракетні та дронові удари по портовій та зерновій інфраструктурі на півдні України.

Реклама: