Зеленський дав відповідь на петицію щодо зняття санкцій з букмекера Parimatch

Середа, 26 липня 2023, 13:55 -


Фінтех

Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію щодо зняття санкцій з букмекерської компанії Parimatch.

Відповідь оприлюднено на сайті президента, під петицією.

"Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з пропозицією уважно опрацювати порушене в тексті петиції питання та за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування", - зазначив Зеленський.

Про відповідні результати автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України.

Автор петиції просив провести перевірку фактів та підстав, що стали причиною внесення до санкційних списків ТОВ "Паріматч", групи компаній Parimatch та окремих фізичних осіб, та скасувати санкційні обмеження.

Нагадуємо:

Спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи до групи компаній "Parimatch" були застосовані рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 10 березня 2023 року та введені в дію Указом президента України № 145/2023 строком на п’ятдесят років.

При Кабміні діє Міжвідомча робоча група з питань реалізації державної санкційної політики, яка є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів. Основними завданнями згаданої міжвідомчої робочої групи є координація дій органів виконавчої влади з питань підготовки пропозицій про застосування, скасування та внесення змін до спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також моніторингу ефективності реалізації санкцій.

Читайте також: В Паріматч зависло 250 мільйонів гривень гравців: що з ними буде