НАБУ звинувачує колишнє керівництво "Украероруху", що ті вчасно не вивели кошти з банку Рожкової

Вівторок, 25 липня 2023, 18:53 -

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно колишніх посадовців держпідприємства "Обслуговування повітряного руху України" (ДП "Украерорух"), яких підозрюють у тому, що в 2016 році вони вчасно не вивели кошти підприємства з рахунків "Платинум Банку", внаслідок чого ДП понесло збитки.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник та заступник директора ДП, проігнорували наказ очільника "Украероруху" і застереження Мінінфраструктури, й продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ "Платинум Банк". 

Вони також не вивели кошти ДП з рахунків "Платинум Банку". 

Реклама:

"Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців "Украероруху" призвели до завдання 160 млн грн збитків", - повідомляє НАБУ.

Нагадуємо:

Фонд гарантування вкладів фізосіб подав позов в Госпсуд Києва до колишніх членів правління та наглядової ради "Платинум Банку" про солідарне стягнення 1,48 млрд грн.

Реклама:

Серед відповідачів - Катерина Рожкова (колишня в.о. голови правління Платинум Банку, нинішній перший заступник голови НБУ), Костянтин Смольський (екс-голова правління "Платинум Банку"), Григорій Гуртовий (екс-голова наглядово ради) та інші.

У ФГВФО обґрунтовують позов тим, що екс-посадовці "Платинум Банку", "внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків, що виразилося в прийнятті необгрунтованих рішень", завдали збитків банку в розмірі 1,48 млрд грн, який складається з сум неповернених і списаних у збиток кредитних коштів.

У Фонді також вважають, що вчинення таких дій призвело до відсутності в банку коштів для виконання зобов'язань перед вкладниками і кредиторами.

Пізніше Катерина Рожкова стала заступницею глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Саме Гонтарева  не раз заявляла, що ринок має бути очищений від таких банків, як "Платинум Банк". Причому, "Платинум банк" Гонтарева називала - найбільш яскраво-вираженим прикладом. 

Читайте також: Останній "пилосмок": як довго ще протягне Платинум банк

Реклама: