Розробники додатків у Британії подали на Apple позов на мільярд доларів

Вівторок, 25 липня 2023, 12:54 -

Корпорацію Apple у вівторок виявилася мішенню групового позову на суму 785 мільйонів фунтів стерлінгів (1 мільярд доларів), поданого понад 1500 розробниками додатків у Великій Британії щодо комісії App Store.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що у сфері надання послуг Apple, яка включає App Store, в останны кылька рокыв доходи зростали швидкими темпами і зараз коливаються близько 20 млрд дол на квартал.

Однак комісійні від 15% до 30%, які компанія стягує з деяких виробників додатків за використання системи оплати в додатках, піддалися критиці розробниками додатків і стали мішенню антимонопольних регуляторів у кількох країнах.

Реклама:

Раніше Apple заявляла, що 85% розробників у App Store не платять жодних комісій і що це допомагає європейським розробникам отримати доступ до ринків і клієнтів у 175 країнах світу через App Store.

Позов до Апеляційного трибуналу з питань конкуренції Великої Британії від імені 1566 розробників додатків подав Шон Енніс, професор Центру конкурентної політики Університету Східної Англії та колишній економіст ОЕСР.

"Збори Apple з розробників додатків є надмірними та можливими лише через її монополію на розповсюдження додатків на iPhone та iPad", — сказав Енніс у заяві.

Реклама:

Нагадуємо:

Компанія Apple була змушена суттєво скоротити плани з виробництва гарнітури доповненої реальності Vision Pro через складність конструкції пристрою.

Реклама: