Наглядову раду націоналізованого Сенс Банку очолив ексглава представництва ЄБРР в Україні

Понеділок, 24 липня 2023, 17:39 -

У націоналізованому Сенс Банку розпочав свою роботу новий склад членів наглядової ради та правління.

Про це йдеться в повідомленні Сенс Банку.

Керівництво банку було призначено Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за поданням Міністерства фінансів та погоджено Національним банком.

Головою наглядової ради призначено Аджунер Шевкі, який у 2013-2018 роках очолював представництво ЄБРР в Україні. Після цього він входив до наглядових рад низки компаній, які належали державі, зокрема "Укрзалізниці".

Реклама:

Також Аджунер був головою наглядової ради Ощадбанку, проте у 2019 році НБУ ухвалив рішення, яким не погодив його перепризначення. Своє рішення у Нацбанку тоді пояснили, зокрема, конфліктом інтересів, адже Шевкі був одночасно у наглядових радах як Ощадбанку, так і клієнтів цього банку ("Укренерго" та "Укрзалізниця").

Аджунер оскаржував непогодження своєї кандидатури. І в травні 2021 року Верховний суд ухвалив рішення на його користь.

Також до складу наглядової ради Сенс Банку увійшли:

Реклама:
  • Андрій Пронченко - колишній керуючий партнер PwC Legal Україна.
  • Ростислав Дюк - голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній.
  • Андрій Свистун, який з серпня 2014 року працює начальником відділу з питань участі держави у капіталізації банків Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів. Також у травні 2022 року Свистуна призначили членом наглядової ради в Укргазбанк.
  • Владислав Власюксекретар робочої групи з питання санкцій проти Росії.

Також став відомий склад правління Сенс Банку. Головою став Дмитро Кузьмін – колишній голова правління "Універсал Банку". На цій посаді він пропрацював всього декілька місяців у 2016 році, до купівлі банку Сергієм Тігіпком. Після цього Кузьмін брав участь у конкурсах, зокрема на посаду заступника голови Фонду гарантування, а до цього – на різних посадах в "Універсал Банку".

На посадах членів правління затверджено:

  • Олена Зубченко - член наглядової ради Державної іпотечної установи та директор Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів.
  • Олексій Шклярук - за даними видання Bankchart, він з 2016 року був членом правління "Агропросперіс Банк".
  • Інна Тютюн - заступниця голови правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній.
  • Андрій Соколов - за даними в LinkedIn, із кінця 2017 року працював у банку "Південний", зокрема з квітня 2020 року заступником голови департаменту корпоративного бізнесу.

"Наразі наше основне завдання – продовжити сталий розвиток одного з високотехнологічних банків країни", -  підкреслив голова Правління Sense Bank Дмитро Кузьмін.

Нагадуємо:

Правоохоронці викрили схему, за якою російські олігархи - колишні власники одного з найбільших українських банків хотіли вивести його мільярдні активи за кордон.

22 липня 2023 року Міністерство фінансів України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уклали договір купівлі-продажу 100% акцій системно важливого Sense Bank, згідно з яким банк перейшов у власність держави.

Sense Bank – державний банк, один із системно важливих банків України зі 132 відділеннями по всій Україні. Фінустанова обслуговує близько 3 млн фізичних, 58 тис юридичних осіб та 86 тис ФОПів. У банку працює близько 4 тис співробітників.

Реклама: