МВС розширює перелік областей, де проводять прозорі іспити на отримання водійських прав

П'ятниця, 21 липня 2023, 13:40 -

Пілотний проєкт із забезпечення прозорості складання іспитів для отриманння посвідчення водія з 3 серпня розширять ще на 4 області.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram.

"7 тижнів тому ми розпочали пілотний проєкт із забезпечення прозорості іспитів для отримання посвідчення водія. У сервісних центрах МВС Київщини, Львівщини, Одещини та Вінничини обладнали камерами екзаменаційні класи та авто, забезпечили запис звуку. Жодних сліпих зон та можливостей підказок", - написав він.

У кожному пілотному регіоні наразі щодня приймають понад 700 теоретичних і стільки ж практичних іспитів.

Реклама:

З першого разу здає іспити для отримання посвідчення водія лише кожний четвертий.

"Результати пілоту кажуть самі за себе. Тож мною прийнято рішення розширити проєкт: Сумська, Рівненська, Житомирська та Кіровоградська області долучаться з 3-го серпня", - додав Клименко.

Можливість отримати онлайн-талон на практичний іспит у цих регіонах стала доступною з п’ятниці, 21 липня.

Реклама:

Нагадуємо:

З 1 червня у Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській областях триває пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС.

У класах для складання теорії, а також в автівках сервісних центрів МВС для складання практики, тепер встановлено більше камер спостереження, які не залишають сліпих зон. Відповідно процеси складання іспитів тепер повністю моніторяться.

Читайте також: Скільки коштує отримати права

Реклама: