Персоналії не мають визначати діяльність податкової та митниці – міністр фінансів

Четвер, 20 липня 2023, 17:56 -


Фінтех

Голова Мінфіну Сергій Марченко наголосив, що після початку великої війни діяльність податкової і митниці не перші в його пріоритетах, але окремі персоналії не мають визначати діяльність цих органів. 

Про це він сказав в інтерв'ю ЕП, відповідаючи на питання про вплив на роботу податкової Данила Гетманцева та митниці – Олега Татарова

"У даному та в багатьох інших питаннях я вже давно себе почуваю некомфортно, але це не значить, що я готовий робити якісь політичні публічні заяви. Як би мені було некомфортно чи важко, я вважаю, що є більш важливі проблемні питання, які виправдовують мій дискомфорт", - зазначив він.

Марченко додав, що, на жаль, має "сотню запитань" до діяльності правоохоронних органів в частині їх взаємодії з митницею.

"Коли ти призначаєш митника, у нього вибір невеликий: або сісти, якщо ти не погоджуєшся з правилами, або взаємодіяти. Тому вони обирають друге, незалежно від посади", – пояснив урядовець.

За його словами, після початку війни діяльність податкової і митниці не перші в його пріоритетах.

 "Коли у вас одна половина бюджету формується завдяки міжнародним коштам, а інша половина – це військові видатки, то у вас фокус і пріоритети зміщуються. Якщо до війни було більше залученості в діяльність податкової і митниці, то зараз мій фокус логічно змістився на міжнародний фронт", – додав міністр.

Марченко висловив сподівання, що обраний Україною євроінтеграційний напрям дозволить покращити роботу податкової та митниці.

"Сподіваюся, що євроінтеграційний трек дозволить нам зняти багато бар’єрів. Якщо ми вирішили адаптуватися до європейських стандартів і правил життя, то це визначить зміну таких структур як митниця і податкова", – зазнчив глава Мінфіну.

Читайте більше в інтерв’ю: Міністр фінансів Сергій Марченко: США комфортніше давати нам зброю, HIMARS, ракети – що завгодно, але не гроші