Уряд затвердив порядок використання зібраних на United24 коштів на розмінування

Середа, 19 липня 2023, 11:27 -
 
Мінцифра

Кабінет Міністрів у вівторок, 18 липня, затвердив порядок використання коштів, зібраних на платформі United24, для фінансування заходів з гуманітарного розмінування.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Йдеться про кошти з рахунка Міністерства економіки, відкритого в рамках платформи United24. Після доопрацювання та проходження відповідних процедур Порядок буде опубліковано у відкритому доступі.

"Затверджено чіткі та практичні  механізми використання коштів, що надходитимуть на спеціальний рахунок Мінекономіки для фінансування заходів з гуманітарного розмінування. Що важливо для нас і для донорів – процес буде максимально прозорим", - зазначила перша віце-прем’єрка - міністр економіки Юлія Свириденко.

Реклама:

Вона додала, що порядок передбачає регулярне оприлюднення інформації про потреби у сфері гумрозмінування на офіційному веб-сайті Мінекономіки та порталі "United24". Розпорядники коштів зобов’язані публічно звітувати про придбані чи надані за отримані кошти товари, роботи та послуги.

Кошти з рахунка Мінекономіки для фінансування заходів гуманітарного розмінування можуть бути використані на:

  • фінансування заходів гуманітарного розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами, організацію робіт з розмінування та подальшого транспортування ВНП різного калібру до місця знищення тощо;
  • доукомплектування техзасобами піротехнічних підрозділів; 
  • закупівлю машин механізованого розмінування (роботизованих комплексів важкого класу), піротехнічних машин важкого типу, оперативно-піротехнічних машин і т.д.

Нагадуємо:

Реклама:

За рік з початку роботи фандрейзингової платформи United24 на її рахунки в НБУ було зібрано понад 325 мільйонів доларів внесків.

Проєкт United24 заснований за ініціативи президента Володимира Зеленського в травні 2022 року.

Економічна правда

Реклама: