Справа МАФів: НАБУ розшукує депутата Київської міськради, який втік з України завдяки Буданову

Четвер, 13 липня 2023, 16:51 -


Фінтех

НАБУ розшукує обвинуваченого у корупції в особливо великому розмірі депутата Київської міськради Владислава Трубіцина.

Відповідне оголошення про розшук оприлюднене на сайті НАБУ.

"НАБУ розшукує обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (в одержанні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження було відкрите в березні 2021 року.

Нагадуємо:

Обвинувачений у корупції депутат Трубіцин виїхав за кордон за клопотанням Сил спеціальних операцій ЗСУ (ССО). Про це на початку червня повідомив речник ССО Олександр Кіндратенко в коментарі проєкту "Схеми".

Пізніше в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що голова ГУР Кирило Буданов надав депутатові Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон, після чого останній втік.

Виїзд мотивувався волонтерською діяльністю для забезпечення ССО "спеціальним обладнанням". Мету цього завдання не розкривають, оскільки в ньому міститься інформація, яка становить службову таємницю.

Депутат Київради перебуває під слідством у справі про хабарництво, яку мали розглядати у Вищому антикорупційному суді. Однак він не зʼявився на засідання після того, як виїхав за кордон.

За версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. За свої послуги учасники злочинної схеми пропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік.

9 лютого НАБУ повідомило, що депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця було затримано за звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди. П'яти фігурантам кримінального провадження суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом вийти під заставу. 16 лютого стало відомо, що Владислав Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу.