2 мільйони збитків через дорожні стовпчики: київського чиновника посадили під домашній арешт

Середа, 12 липня 2023, 18:16 -

За клопотанням Київської міської прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту ексдиректору одного зі столичних комунальних підприємств та наразі заступнику директора "Київавтодору". Чиновник підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Голосіївський районний суд у повному обсязі задовольнив клопотання прокурорів. Строк дії ухвали - до 6 вересня включно.

Також підозрюваний повинен:

Реклама:
  • прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою;
  • повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; 
  • утримуватися від спілкування з працівниками КК "Київавтодор", комунального підприємства, яке він очолював, та підрядної організації; 
  • здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон; 
  • носити електронний засіб контролю.

Підозру посадовець отримав у межах кримінального провадження щодо закупівлі обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі.

Як встановило слідство, технічні та якісні характеристики поставленого та встановленого обладнання не відповідають нормам ДСТУ.

Внаслідок службової недбалості підозрюваного, який на той час обіймав посаду директора КП "Шляхово-експлуатаційне управлення по ремонту та утриманню-автомобільних шляхів Печерського району м. Києва", територіальна громада зазнала майже 2 млн грн збитків.

Реклама:

Нагадуємо:

Ексдиректор одного з районних шляхово-експлуатаційних управлінь Києва, який на даний час працює заступником директора КП "Київавтодор", отримав підозру через службову недбалість, а фактично - через висоту обмежувальних стаціонарних стовпчиків з нержавіючої сталі, яка не відповідала нормам ДСТУ.

Економічна правда

Реклама: