У Херсоні енергетики почали відновлювальні роботи "там, де це можливо" – Міненерго

Четвер, 8 червня 2023, 15:50 -

У Херсоні та області підтоплено і пошкоджено 182 трансформаторні підстанції. У Херсоні фіксується поступове зменшення рівня води - енергетики вже почали відновлювальні роботи там, де це можливо.

Про це йдеться у заяві Міненерго станом 13:00 8 червня.

Зазначається, що українські ГЕС та ГАЕС минулої доби виробили на 30% більше електроенергії, ніж прогнозувалося.

"Наразі експертами Міненерго та "Укргідроенерго" опрацьовується оптимізована модель роботи ГЕС Дніпровського каскаду для зменшення обсягів води та, відповідно, підтоплень, які виникли внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Херсоні залишаються підтопленими та пошкодженими 129 трансформаторних підстанцій.

За межами обласного центру на контрольованій Україною території Херсонщини підтоплено 53 трансформаторні підстанції, знеструмлено 4 населених пункти. Без світла залишаються більше 20 тисяч споживачів. Паводок фіксують і на Миколаївщині - в області знеструмлено 8 населених пунктів", - додали в міністерстві.

Водночас у Херсоні фіксується поступове зменшення рівня води - енергетики вже почали відновлювальні роботи там, де це можливо. Станом на ранок 8 червня вдалося повернути електропостачання 64 домогосподарствам. Херсонська ТЕЦ - поза зоною ризику підтоплення.

Реклама:

Ситуацію на окупованій ЗАЕС постійно моніторять експерти "Енергоатому", прямої загрози через підрив Каховської ГЕС для окупованої електростанції наразі немає, підкреслює Міненерго.

При цьому РФ продовжує обстріли прифронтових та прикордонних територій. У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 10 населених пунктів. Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається також частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Нагадаємо:

ГЕС, розташовані на Дніпрі вище Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва для обмеження надходження води у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

Читайте також: Все, що потрібно знати про катастрофу на Каховській ГЕС

Міста на Дніпропетровщині можуть залишитися без води. Що про це відомо?

Економічна правда

Реклама: