Новини 7 червня: перші наслідки підриву Каховської ГЕС, в Україні посилюється дефіцит робочої сили

Середа, 7 червня 2023, 21:00 -


Інновації в дії

Про Каховську ГЕС. Внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині було затоплено близько 10 тис га сільськогосподарських земель лише на правому березі – на окупованих територіях обсяг в декілька разів більше.

Будівництво нової гідроелектростанції після підриву росіянами Каховської ГЕС може коштувати близько 1 мільярда доларів.

Внаслідок знищення Каховської ГЕС затоплений єдиний в Україні державний осетровий завод - "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С.Т. Артющика".

Про робочу силу. Станом на червень 2023 року реальні зарплати українців у приватному секторі фактично припинили падіння, це відбувалося на тлі посилення конкуренції за робочу силу.

Про проїзд вантажівок з України. Польські фермери блокували рух вантажівок з України через пункт пропуску "Шегині". Пізніше у ДПСУ повідомили, що рух вантажівок відновлено.

Про російську нафту. Поставки російської нафти марки Urals до ЄС південною гілкою нафтопроводу "Дружба" в червні збільшаться на 16% порівняно з травнем, оскільки нафтопереробні заводи ЄС прагнуть отримати більше нафти на тлі побоювань щодо перебоїв у транзиті через Україну.

Про авіасектор. Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.

Екслюзиви ЕП

Міста на Дніпропетровщині можуть залишитися без води. Що про це відомо?

Як зниження рівня води в Каховському водосховищі вплине на забезпечення населення водою в Дніпропетровській та Запорізькій областях?

Фотографує війну в Україні з космосу. Як Maxar став одним з головних "розвідників" світу

Компанія Maxar, супутники якої фотографують війну з космосу, раніше продавала комерційні супутники. Як вона перетворилася на одного з визначальних гравців збору розвідувальних даних?