Держагентство відновлення побудує водогони до постраждалих від підриву Каховської ГЕС міст та сіл

Середа, 7 червня 2023, 11:23 -

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відповідатиме за будівництво водогонів до постраждалих від підриву Каховської ГЕС міст та сіл.

Про це повідомляє пресслужба Держагентства у Facebook.

Агентство планує побудувати 3 ланки водопроводу, який буде здатний пропускати близько 300 тис кубометрів води на добу з можливістю збільшення обсягу водопостачання.

Загальна довжина нового водогону становитиме 87 кілометрів.

Реклама:

"Наш перший крок - узгодити маршрут його проходження з урахуванням розвитку населених пунктів та наявних комунікацій.Далі розпочнемо виготовляти проєктну документацію. Після геологічних та геодезичних робіт матимемо більш чітку картину і зможемо точно визначити, скільки часу потрібно, щоб завершити такий масштабний проєкт", — прокоментував очільник Агентства Мустафа Найєм.

У відомстві нагадали, що через падіння рівня води у Каховському водосховищі без водопостачання залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. 

Натомість новозбудована інфраструктура забезпечуватиме якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову.

Реклама:

Будівництво водогонів є одним із компонентів стратегії держави щодо забезпечення питною водою постраждалих міст та сіл. 

Нагадуємо:

Уряд виділить 1,5 млрд гривень для будівництва нових магістральних водогонів, щоб забезпечити водою міста Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської області.

Економічна правда

Реклама: