Російський олігарх Лісін перевів ключові активи з Кіпру до Абу-Дабі − Bloomberg

П'ятниця, 30 червня 2023, 19:07 -
 
getty images

Російський олігарх Володимир Лісін, статки якого оцінюють у близько 23 млрд дол, перевів свої частки в "Новолипецькому металургійному комбінаті" та "ПГК" з Кіпру до компаній в Абу-Дабі (ОАЕ).

Про це пише Bloomberg.

За словами джерел агентства, Лісін перевів свої частки в ПАТ "Новолипецький металургійний комбінат" та АТ "Первая грузовая компания" ("ПГК") з Кіпру до компаній спеціального призначення Serenity II Holdings та Nebula II Holdings в Абу-Дабі.

Представник металургійної компанії підтвердив цю інформацію.

Реклама:

"Більша частина статків Лісіна походить від його 79,3% акцій Новолипецького металургійного комбінату, виробника металу, акції якого котируються на біржі. Станом на грудень 2022 року він володів акціями через кіпрську холдингову компанію Fletcher Group Holdings", - пише агентство.

"Після вторгнення РФ в Україну російські олігархи потягнулися до Об'єднаних Арабських Еміратів, приваблені низькими податками, міжнародними зв'язками та відносною відкритістю їхніх статків, що контрастує з більшою частиною решти світу. 

З іншого боку, російський уряд заохочує багатіїв повертати свої гроші додому, пропонуючи низькоподаткові внутрішні "офшорні" зони та підвищуючи вартість зберігання активів у традиційних притулках, таких як Кіпр або Мальта. Хоча спочатку цей варіант обрали небагато, зараз він також набуває популярності, оскільки лавина санкцій залишила заможних росіян з дедалі меншим набором можливостей управляти своїм багатством", - додає видання.

Реклама:

Лісін не перебуває під санкціями США, Великої Британії чи ЄС.

Читайте також: Фрідман, Ротенберги, Лісін та інші російські олігархи тепер під українськими санкціями. А що це дає?

Нагадуємо:

Раніше розслідування "Радіо Свобода" показало, що російська компанія "НЛМК", яку контролює найбагатший російський бізнесмен Володимир Лісін, з 2014 року і щонайменше до 2019 року постачала сталь на державні підприємства РФ, які безпосередньо займаються виготовленням ядерної зброї.

Економічна правда

Реклама: