У разі теракту на ЗАЕС, Росія найімовірніше підірве ставок-охолоджувач - Буданов

П'ятниця, 30 червня 2023, 12:51 -

Росія підготувала все для створення штучної техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС, і в разі теракту найімовірніше підірве ставок-охолоджувач поруч зі станцією.

Про це розповів керівник української розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю War Zone.

"Якщо рішення буде прийнято, частина станції, яку вони, швидше за все, підірвуть, - це штучний ставок на території станції, що забезпечує охолодження", - зазначив він.

За словами Буданова, Росія хоче влаштувати катастрофу, яку буде неможливо зупинити. Саме тому план росіян передбачає пошкодження зв'язку в системі охолодження.

Реклама:

"Згодом це призведе до ситуації техногенної катастрофи, яку ніхто не зможе зупинити або пом'якшити. Тому що пошуково-рятувальні операції в зоні бойових дій неможливі", - пояснив очільник розвідки.

При цьому він наголосив, що Росія з технічної сторони підготувала все для організації техногенної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції.

"Вони підготували все необхідне для створення штучної технологічної, техногенної катастрофи. Вони до цього повністю готові", - зазначив Буданов.

Реклама:

Нагадуємо: 

22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що, за даними української розвідки, Росія провела всі приготування до атаки на електростанцію, яка може спричинити ядерну катастрофу.

Співробітники "Росатому" поступово залишають територію Запорізької АЕС, оскільки отримали вказівку виїхати зі станції до 5 липня. Про це 30 червня повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Реклама: