Співробітники "Росатома" отримали вказівку виїхати з ЗАЕС до 5 липня - ГУР

П'ятниця, 30 червня 2023, 10:12 -

Співробітники "Росатома" поступово залишають територію Запорізької АЕС, оскільки отримали вказівку виїхати зі станції до 5 липня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що аналогічні рекомендації отримали українські співробітники, які підписали контракт з "Росатомом".

"Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з "Росатомом". Згідно отриманих вказівок вони мають від’їхати до 5 липня.", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

На сьогодні відомо про від’їзд начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева.

За даними ГУР, росіяни рекомендують евакуюватись на територію тимчасово окупованого Криму.

У місті-супутнику станції Енергодарі також поступово зменшується кількість військових патрулів.

Реклама:

"Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну", – повідомили у ГУР.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка отримала інформацію про те, що РФ розглядає теракт на Запорізькій АЕС із викидом радіації.

29 червня на території Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей відбулися навчання з подолання можливого теракту на ЗАЕС. Було відпрацьовуються кілька сценаріїв.

Як пояснював міністр енергетики Герман Галущенко, один із блоків ЗАЕС продовжує працювати у режимі "гарячого зупину", окупанти свідомо блокують його переведення в режим холодного зупину. Це значно підвищує ризик терористичної загрози на ядерному об’єкті.

З 23 червня в Україні розпочали роботу штаби, які розгорнуто на випадок теракту Росії на Запорізькій атомній електростанції. До роботи штабів залучені енергетики, представники ДСНС, поліція, медики. Йдеться про 200-кілометрову зону навколо ЗАЕС.

Реклама: