Уряд затвердив план корпоратизації "Енергоатома"

Середа, 28 червня 2023, 09:00 -
 
Укрінформ

Кабінет Міністрів на засіданні в вівторок, 27 червня, затвердив план перетворення держпідприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За планом протягом червня-липня буде проведена повна інвентаризація майна підприємства, відбір на конкурсних засадах суб’єкта оціночної діяльності з метою проведення незалежної оцінки майна тощо.

В листопаді, згідно з планом, передбачається затвердження акта оцінки майна, та підготовка проєктів урядових рішеннь про:

Реклама:
  • затвердження передавального акта майна до статутного капіталу акціонерного товариства;
  • про затвердження проектів статуту АТ;
  • положення про наглядову раду, виконавчий орган АТ і та ін. 

Також в листопаді планується подання на розгляд уряду проєкта рішення про емісію акцій товариства. Випуск акцій та зарахування 100% емітованих акцій акціонерного товариства "Енергоатом" передбачається в грудні 2023 року.

Процес перетворення державного підприємства в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі з формуванням в установленому порядку персонального складу наглядової ради та виконавчого органу товариства має завершитись в грудні 2023 року - березні 2024 року.

У Мінекономіки пояснили, що перетворення ДП "НАЕК "Енергоатом" в акціонерне товариство покращить ефективність та прозорість управління компанією, сприятиме залученню інвестицій в атомну галузь, посиленню енергетичної безпеки та незалежності України.

Реклама:

Нагадуємо:

Кабінет міністрів на засіданні 2 травня ухвалив рішення про запуск процедури корпоратизації "Енергоатому".

Економічна правда

Реклама: