Акції Nvidia та інших компаній у сфері ШІ впали після потужного ралі

П'ятниця, 2 червня 2023, 13:59 -


Просто про податки

Стрімке зростання акцій технологічних компаній, які отримують вигоду від штучного інтелекту, призупинилося, оскільки розчаровуючий прогноз C3.ai Inc. спровокував розпродаж акцій, пов'язаних зі штучним інтелектом.

Про це повідмляє Bloomberg.

У четвер акції компанії C3.ai, що займається розробкою програмного забезпечення для штучного інтелекту, впали більш ніж на 18%, продовживши падіння в середу на 9% на тлі невтішних прогнозів продажів,.

Акції Nvidia Corp. знизилися на 5,7% після зростання більш ніж на 30% за три дні, після того, як на початку цього тижня її ринкова капіталізація ненадовго досягла позначки в 1 трлн дол.

"Цього року Уолл-стріт була одержима всім, що пов'язано зі штучним інтелектом, а прогноз доходів Nvidia додав палива до шаленого ралі. Але високі оцінки є причиною для обережності в індустрії, яка ще тільки зароджується", - пише агентство.

Згідно з аналізом Bloomberg Intelligence, до 2032 року ринок генеративного ШІ досягне 1,3 трлн дол, оскільки він збільшить продажі в сегментах апаратного і програмного забезпечення, послуг, реклами та ігор в технологічній галузі.

Очікується, що Nvidia стане головним бенефіціаром хвилі попиту на генеративний ШІ, такий як ChatGPT.

Нагадаємо:

Nvidia Corp у вівторок стала першим виробником чипів, який приєднався до клубу з трильйонним капіталом, оскільки компанія робить ставку на сплеск попиту на свої чипи зі штучним інтелектом, які забезпечують роботу чат-бота ChatGPT і багатьох інших додатків.

Економічна правда